«Born Digital»-generasjonen består av «millennials» (født mellom 1981 og 1996, også kalt generasjon Y) og «generation Z» (født etter 1997). Dette er den første generasjonen som aldri har opplevd en verden uten datamaskiner. De yngste av disse begynte karrieren sin midt under pandemien, og har heller aldri opplevd et arbeidsliv der ikke hjemmekontor var normen.

Men selv om Born Digital-generasjonen allerede utgjør størstedelen av dagens arbeidsstyrke og har enorm påvirkning i arbeidslivet, viser undersøkelsen «The Born Digital Effect» at svært mange toppledere ikke forstår fullt ut hvordan de skal forholde seg til dem. Undersøkelsen er gjennomført av Citrix i samarbeid med Coleman Parks Research og Oxford Analytica, og omfatter 1000 bedriftsledere og 2000 kunnskapsarbeidere i 10 land.

Det å forstå denne generasjonen er viktigere enn mange tror, også for lønnsomheten til bedriften.

Undersøkelsen viser at bedrifter i land med en over gjennomsnittlig stor befolkning som er født digitale har høyere lønnsomhet enn bedrifter i andre land. En ett prosentpoeng høyere andel mennesker som er født digitale i et land betyr en økning i lønnsomheten for bedrifter i det aktuelle landet på 0,9 prosent (målt i EBITDA). Bedrifter i et land med en fem prosent høyere andel personer som er født digitale nyter godt av en EBITDA-margin som er 4,5 prosentpoeng høyere enn i land med en gjennomsnittlig stor «born digital»-befolkning.

Ledere forstår ikke den nye generasjonen

I undersøkelsen spurte vi de som var født digitale om hva som er viktig for dem på en arbeidsplass. Deretter spurte vi bedriftslederne om hva de tror Born Digital-generasjonen mener er viktigst.

På samme måte som undersøkelsen «Work 2035» avslørte et gap mellom ledere og ansattes syn på arbeidslivet, viser det seg at det er et stort gap mellom hva de som er født digitale mener er viktig for dem på jobben, og hva lederne tror disse unge ansatte ønsker fra arbeidsplassen sin.

Ledere svarer i undersøkelsen at de tror unge medarbeidere legger mest vekt på å ha tilgang til de nyeste teknologiene på arbeidsplassen, mens dette faktisk ligger helt på bunnen av prioriteringslisten til de unge. De vil riktignok ha verktøy som gjør dem i stand til å jobbe effektivt og på en fleksibel måte, men det aller viktigste for dem er å ha en stabil og sikker jobb (87 %) og en god balanse mellom jobb og fritid (også 87 %).

Er det én vi bør lære av undersøkelsen, så er det at det er avgjørende med arbeidsverktøy som gir den nye digitale generasjonen fleksibilitet til å jobbe slik de selv ønsker og fra der de selv vil, enten det er fra kontoret, hjemmefra eller fra en kafé.

Last ned hele rapporten «The Born Digital Effect» her. https://www.citrix.com/content/dam/citrix/en_us/documents/analyst-report/work-2035-the-born-digital-effect.pdf

Last ned vårt whitepaper: Slik skaper du fremtidens arbeidsplass – i dag. https://www.citrix.com/no-no/products/citrix-workspace/form/emno-business-as-usual-uansett-hvor-du-jobber-fra-wksp-wp/

Last ned rapporten «Work 2035» her. https://www.citrix.com/content/dam/citrix/en_us/documents/analyst-report/work-2035.pdf