Nehledejte v affiliate nic složitého

Poslední týdny pracuji na kompletním remake mého kurzu affiliate marketingu. Včera ráno jsem dával dohromady čísla z provizních programů a díval se, jak si vedou s partnery a bez nich. Když jsem se podíval do vlastního provizního programu, tak jsem zjistil, že mi partneři přivádí 38,5 % objednávek. To je obrovské číslo. Ani jsem sám netušil, že to je tolik.

Affiliate program jsem nastavil a šlape mi už 3 roky. Postupně pomaličku přirozeně roste. Pro každý nový projekt / produkt spustím také provizní program, přihodím jej k těm co už tam mám a partneři postupně tyto produkty propagují, propojují, recenzují a vydělávají.

Není v tom potřeba hledat žádnou vědu. Ukážu vám pár základních věcí, které dělám vždy s novým programem.

Stránka s informacemi o provizním programu

Do patičky svých stránek umístěte textovou stránku, do které napíšete popis vašeho provizního programu. Naprostá většina affiliate programů tuto informační stránku nemá. Přitom je to velký zdroj partnerů, kteří se oklikou dostali na vaše webové stránky, vědí co to je provizní program a chtějí vás doporučit. Pokud tento odkaz v patičce nemáte, tak váš affiliate program nemají jak najít.

Na stránce zodpovězte pár základních věcí. Proč by se měl partner k vám registrovat. Co může propagovat. Kolik za to dostane. Kdo program provozuje a kde je možno vás kontaktovat. A také Jak začít. Nezapomeňte stránku zakončit tlačítkem s výzvou k registraci do provizního programu.

Ispirace:
Velké samolepky
Firmin
Econea
Ostrov hraček

Registrace do katalogů

Druhým velmi snadným zdrojem nových partnerů je registrace do affiliate katalogů. Affiliate katalog je seznam provizních programů, do kterých se partner může registrovat a propagovat je. Většinou jsou roztříděny do kategorií podle zaměření.

Doporučené katalogy:
affiliatekatalog.com
1affiliate.cz

katalog.affilblog.cz
mladypodnikatel.cz/seznam-affiliate-programu
e-provize.cz

Informační PDF

Informační stránka na webu je jeden možný informační kanál pro partnery. Druhý, který rád využívám je pěkné PDF pro partnery, ve kterém je vhodné shrnout na co se partneři v programu mohou těšit, zda jsou tam nějaké speciální akce apod. Výše odměn, adresa, kde se mohou registrovat, kontakt na affiliate manažera. Vše krásně na jednom místě.

Inspirace:
Affiliate Academy
Grilování.cz

Pár prvních e-mailů po registraci do programu

Každému novému partnerovi, který se registruje do mého affiliate programu pošlu pár e-mailů, ve kterých se jim představím a seznámím je s mými produkty. Následně jim potom zašlu také pár tipů, jak propagovat.

Doporučuji podobné představení udělat i vám, protože jen vy víte, jaký produkt se prodává nejlépe, jaké jsou sezónní výkyvy, které reklamní prvky fungují nejlépe atd. Dejte to vědět také partnerům. Ti šikovní tyto informace využijí a přivedou vám o to více nových zákazníků.

E-maily pro partnery:
1/5 – Prodejní argumenty
2/5 – Prodejní kanály
3/5 – Propagační materiály
4/5 – Vhodná volba produktu
5/5 – dotazy?

Oslovení stávajících partnerů

S každým novým produktem, který přidám do provizního programu také oslovím stávající partnery a dám jim o něm vědět. Obdobně byste je měli informovat i vy. Oni většinou nesledují váš web a netuší, co je tam nového. Komunikujte s nimi a opět se to projeví na vašem provizním programu.

Aktuálně jsem zval partnery do mé nové kampaně a ze 445 partnerů, kteří jsou v mém provizním programu mi odpovědělo 56 partnerů, že se do kampaně zapojí. To mě velmi potěšilo a těším se na výsledky, jakých dosáhneme.

Affiliate marketing není žádná věda. Jde k němu přistoupit i velmi jednoduše. Připravil jsem pro vás jednoduchý test vašich znalostí affiliate marketingu. Schválně vyzkoušejte si, nakolik affiliate marketing znáte :).

 Chci otestovat mé znalosti affiliate marketingu

 

Mário Roženský
Věnuji se vývoji SaaS aplikace SupportBox a zlepšování zákaznické péče ve firmách. Posledních pár let jsem se věnoval popularizaci affiliate marketingu v Čechách. Napsal jsem knihu Jak na skvělou zákaznickou péči.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *